top of page
Zoeken

Wanneer kun je het beste naar Aussie gaan?

Bijgewerkt op: 26 jan. 2023

In de rubriek AussieTipDay krijg je tips voor je stage en reis naar Australië. Alle tips zijn afkomstig van studenten en dus ervaringsdeskundige die je voor zijn gegaan.


Deze week tip 4: Wanneer kun je het beste naar Australië gaan! Deze week krijg je een aantal tips over het weer in Australië en de verschillen in het land.





Wanneer kun je het beste naar Aussie gaan?


Voordat je plant om naar Australië te vertrekken is het goed om te weten hoe de weersomstandigheden zijn en wanneer het, het aangenaamst is. In Australië heb je namelijk verschillende klimaten.


De seizoenen zijn tegenovergesteld aan ons

In Australië heb je verschillende klimaten en de seizoenen zijn precies tegenovergesteld aan ons, zo is het in Australië zomer als het bij ons winter is.

In Australië heb je verschillende klimaatzones. Het grootste gedeelte van Australië, het binnenland en centrum, heeft een woestijnklimaat. Het noorden van Australië heeft een subtropisch klimaat en het zuiden en oosten hebben een zeeklimaat.

De winter in Australië valt gelijk met onze zomer. Vaak wordt er gedacht dat het in Australië nooit koud is. Maar de winter in het zuiden van Australië is een stuk koeler met temperaturen rond de 10 graden. In het zuiden zijn zelf hoger gelegen gebieden waar sneeuw voorkomt. In het noorden en westen van Australië zijn de winters wat aangenamer.



Het hoogseizoen in Australië zijn de zomermaanden december en januari

Deze periode is het drukst en het duurst. In deze zomermaanden hebben de Australiërs namelijk zelf zomervakantie. In deze periode is het dan ook een stuk drukker en zijn de prijzen duurder.

De zomers zijn in Australië erg warm. Daarbij is de UV straling erg hoog. Door de hoge UV straling zijn het aantal gevallen met huidkanker in Australië erg hoog. Daarom is zonnebrand aan te raden als je gaat zonnen!

Als je gaat reizen is het daarom belangrijk om zowel dikkere als dunne kleding meenemen. Veel backpackers verkopen hun dikke kleding als het warmer wordt of ze sturen de dikke kleren naar huis.


De aangenaamste maanden om naar Australië te gaan

De maanden oktober, november, februari, maart en april zijn de beste tijden. De aangenaamste maanden verschillen per deel van Australië. Zo is voor Zuid-Oost Australië de temperatuur het aangenaamst van oktober tot en met april. In deze periodes valt de minste regen en vermijd je de echte hitte.

Voor het Noord-Oosten van Australië kun je het beste van juni tot november gaan.

Als je naar het Westen van Australië gaat kun je het beste van oktober tot april gaan.

Het Noorden van Australië heeft een tropisch klimaat met een droogseizoen en een regenseizoen. Het regenseizoen is in december tot en met maart. Je kunt dus het beste naar het Noorden gaan van mei tot en met oktober.

Als laatst het centrale deel van Australië, hier kun je het beste van mei tot en met oktober heen gaan. Buiten deze periode kan het er erg heet zijn. Het centrale deel van Australië heeft namelijk een woestijnklimaat.

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page