top of page
Zoeken

Tips voor je rondreis in Australië

Bijgewerkt op: 26 jan. 2023

In de rubriek AussieTipDay krijg je tips voor je stage en reis naar Australië. Alle tips zijn afkomstig van studenten en dus ervaringsdeskundige die je voor zijn gegaan!


Deze week tip 5: Je rondreis in Aussie. Deze week krijg je een aantal tips over je rondreis in Australië.


Tips voor je rondreis in Aussie!


Als je gaat reizen na je stage is het handig om een plan te maken, wat je allemaal wilt zien!


Kijk hoe je wilt gaan reizen

Er zijn verschillende mogelijkheden om rond te reizen in Australië. Zo heb je de Greyhound bus. Dit is een backpackers bus en ideaal als je van plan bent om door Australië te reizen. De Greyhound heeft een uitgebreid busnetwerk en stopt ook in kleinere plaatsjes.

Je kunt verschillende buspassen kopen. Ook heb je de Whimit passen, hiermee kun je door Australië reizen in elke richting en op een door jouwzelf gekozen tijd. Je kunt 15 dagen tot 365 dagen buspassen boeken. Ik heb ook met de Greyhound gereisd met een 15 dagen buspas. Ik vond het erg fijn. Je kon gemakkelijk via de app je busreizen vooruit plannen en het was heel duidelijk.

Sommige backpackers kiezen er ook voor om met een camper te gaan rondreizen. Het voordeel van een camper is dat je zelf kunt bepalen waar je stopt en waar je naar toe rijdt. Met een camper ben je dus iets flexibeler. Dit zou ik zelf in de toekomst ook nog wel willen proberen.


Vergis je niet in de afstanden

Vergis je niet in de afstanden, want Australië is echt heel groot. En geloof me, je kunt echt niet alles zien. Als je een reis plant, hou dan rekening met je reistijd. Want je bent zo 5 tot 12 uur onderweg. Zo ben ik van Melbourne naar Sydney gereden en dit duurde 12 uur. Als je maar een beperkt aantal weken hebt om te reizen is het dus heel belangrijk om de tijd uit te rekenen dat je onderweg ben van punt A naar B.


Wildlife in Australië

In Australië vind je veel gevaarlijke dieren. Dit wordt wel heel erg aangedikt op sociale media. Zo zijn er genoeg foto's en filmpjes te vinden van enge dieren. Maar Australië is zo groot en de kans dat je in een gevaarlijke situatie terecht komt is klein. Vaak zijn de beesten ook banger voor jou dan jij voor de beesten. Spinnen en slangen komen ook vaker voor in de zomer. Toen ik stage liep op een boerderij heb ik in de winter/ lente geen een slag gezien. Toch zeiden ze dat er in de zomer heel veel slangen voorkomen. In de zee moet je wel opletten voor wildlife. Zo zijn de grootste gevaren in de zee kwallen, haaien en krokodillen. De meeste stranden hebben een baywatch of er wordt aangegeven of je veilig op het strand kunt gaan zwemen.


Australië is duur

Het leven in Australië is duur. De Australiërs zelf hebben een hoog minimum loon. Als je als toerist gaat reizen kunnen de kosten al snel oplopen. Voor een overnachting in hostel betaal je al snel 40 tot 100 dollar per nacht. Dit ligt er natuurlijk aan wat voor een kamer je boekt. Uiteten kost ongeveer 30 dollar voor een maaltijd.


Bezoek niet alleen de steden, maar ook minder bekende gebieden

Australië heeft echt hele mooie natuur en stranden. Bezoek naast de bekende steden en stranden ook eens onbekende dingen. Je kunt op zoveel mooie plekken terecht komen. Durf ontdekkingen aan te gaan!

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page